top of page
  • Obrázek autoraLenka

Aby ze světa dospělých nevymizela hravost

Aktualizováno: 24. 8. 2023

Na rychlo domluvené akce jsou ty nejlepší! Potřebovala jsem "ulovit" 40 km cyklistický odznak na garminu a do toho nám rosničky hlásali vedro. Cíl cesty tedy muselo být jednoznačně nějaké koupání a ideálně alespoň 40 km daleko od domova! Volba padla na Olbersdorfer See u německé Žitavy. Cesta byla pohodová, většinou lesem, no prostě nádhera!

Moje radost s příjezdem na místo ještě vzrostla. Nekonečný klid, nikde žádné rámusení, jen občasné kroužení běžců běžících maraton okolo jezera ... no prostě pohoda.


Vybrali jsme si místo na ležení, uvelebili se a najednou jsem je uviděla! Houpačky nahoře na kopci nad jezerem. A podle všeho nebyly určené dětem, ale dospělým. Musela jsem je vyzkoušet!


A teď si to představte ... nejprve si opatrně sednete, lehce se pohoupete, s přibývající důvěrou pak víc a víc. Užíváte si měnící se výhledy, vítr ve vlasech a na chvíli se ponoříte do vlastního světa a prostě jenom jste. Ten okamžik mě vrátil do dětství. Milovala jsem houpačky a dokázala na nich trávit celé hodiny!


Ukázalo se, že takové houpačky pro dospěláky jsou prima nápad, protože houpání chtivých dospěláků se tam po mně vystřídala celá řada. A stejně jako já přišli, pohoupali se - nejprve opatrně a pak už víc, popovídali spolu, pokochali se výhledem a po chvíli pak se spokojeným a radostným výrazem odcházeli zase k vodě. Svět byl hnedle radostnější ...


A tak si myslím, že by nám prospělo více houpaček ... Víte někdo o nějaké? Pokud ano, prosím vás, dejte mi o ní vědět. Nejenom, že ji pojedu vyzkoušet, ale ráda ji doporučím ostatním. Společně tak budeme šířit hravost a radost ...

Jsme ti, kdo řídí a tvoří náš život

Lidé si často myslí, že "mít život ve svých rukou" znamená, že se vše děje podle nás. To je ale nemožné, protože pokud nežijeme úplně izolovaně, jsme v neustálé interakci s dalšími lidmi. To, co ale máme ve své moci, jsou naše reakce na to, co se nám nebo kolem nás děje. S tím se dá pracovat. Chcete vědět jak?

Blog (6).png
bottom of page